B ö c k e r

Grej of the day bok, GOTD bok, mikrolektioner, Micke Hermansson, kunskap är coolt
Grej of the day bok, GOTD bok Sverige, mikrolektioner, Micke Hermansson, kunskap är coolt
Grej of the day bok, GOTD bok, framgångsrika kvinnor, mikrolektioner, Micke Hermansson, kunskap är coolt
Grej of the day bok, GOTD bok, mikrolektioner, Micke Hermansson, kunskap är coolt, arbetsbok
gotd_förskoleboken.jpg
222 grejer.jpg
Lust för kunskap 

Med Grej of the Day kan du på ett inspirerande sätt motivera dina elever och utveckla deras intresse för kunskap.

Boken och den digitala resursen innehåller 100 ”grejer” och en steg-för-steg-guide för hur du kan arbeta med din klass. Materialet passar både för dig som redan har kommit igång och för dig som vill börja med GOTD och bidrar till att du snabbt och effektivt kan planera och genomföra dina mikrolektioner.  

BOKEN ÄR INDELAD I FYRA AVSNITT

 • Bakgrund

 • Vad är GOTD?

 • Arbeta med GOTD-modellen

 • 100 GOTD-lektioner 

 

Varje ”grej” presenteras på ett uppslag där det finns en faktatext,förslag på ledtrådar, minns du-frågor och bilder som gör det enkelt för dig att komma igång. De övergripande ämneskategorierna ärPersoner, Platser och Händelser/övrigt.

DEN DIGITALA RESURSEN INNEHÅLLER 

 • 100 GOTD-lektioner – en till varje GOTD-rubrik – färdiga att använda i klassen

 • boken i digital form

 • en instruktionsfilm där Micke berättar om GOTD och visar hur han planerar och genomför en mikrolektion. 

 

Koden till den digitala resursen följer med varje bok och har obegränsad livslängd. Den digitala resursen fungerar på dator,surfplatta och i mobiltelefon. 

 

Denna utgåva riktar sig till åk 3–6.

 
 

Grej of the Day Sverige är en bok för läraren. Den innehåller allt som behövs för att hålla 50 olika mikrolektioner om Sverige.  I boken presenteras varje ”grej” med en faktatext, förslag på ledtrådar, fakta i punktform samt frågor att använda efter presentationen. 

 

I den digitala resursen, som medföljer varje bok, ingår:

 • 50 förberedda genomgångar – en till varje GOTD-lektion – med text och bilder

 • boken i digital form

 • en instruktionsfilm där Micke Hermansson berättar om GOTD och visar hur han planerar och genomför en mikrolektion.

 

Boken kan fungera som påfyllnad av ”grejer” för dig som redan har arbetat med metoden eller med  boken Grej of the Day. 

 

GOTD har spridits till nya målgrupper. Vid urvalet av ”grejer” till denna bok har hänsyn tagits till att lärare för lågstadieelever också ska kunna ha nytta av den. GOTD-lektioner om bland annat djur och traditioner, som är omvittnat populära hos yngre elever, finns därför med. GOTD Sverige kan också fungera som en utmärkt inkörsport till Sverige och svenska för våra nyanlända elever. 

 

Koden till den digitala resursen följer med varje bok och har obegränsad livslängd. Den digitala resursen fungerar på dator,surfplatta och i mobiltelefon.

Grej of the Day Framgångsrika kvinnor är en bok för läraren. Den innehåller allt som behövs för att hålla 50 olika mikrolektioner om framgångsrika kvinnor inom främst kultur, idrott, politik och humanitära insatser. I boken presenteras varje ”grej” med en faktatext, förslag på ledtrådar, fakta i punktform samt frågor att använda efter presentationen. 

 

I den digitala delen, som medföljer varje bok, ingår: 

 • 50 förberedda genomgångar – en till varje GOTD-lektion –med text och bilder

 • 13 förberedda genomgångar med framgångsrika kvinnor ur Grej of the Day Lust för kunskap och Grej of the Day Sverige

 • boken i digital form

 • en instruktionsfilm där Micke Hermansson berättar om GOTD och visar hur han planerar och genomför en mikrolektion. 

 

Boken kan fungera som påfyllnad av ”grejer” för dig som redan har arbetat med metoden eller med böckerna Grej of the Day Lust för kunskap och/eller Grej of the Day Sverige. 

 

Koden till den digitala resursen följer med varje bok och har obegränsad livslängd. Den digitala resursen fungerar på dator,surfplatta och i mobiltelefon.

 
 

Grej of the Day är en populär metod som väcker barns nyfikenhet på kunskap. Metoden har sitt ursprung i skolan men når nu även förskolan! 

 

Enligt för­skolans läroplan, Lpfö18, ingår undervisning i förskolans uppdrag. Undervisningen ska utgå från ett innehåll som antingen är planerat eller som uppstår spontant. I detta läromedel Grej of the Day – Förskola har vi bearbetat metoden för förskolan och valt ut 25 grejer som vi tycker är spännande och intressanta att undervisa om, alla förankrade i förskolans läroplan. Boken fungerar även fint att använda exempelvis i de tidiga skolåren samt i särskolan.

 

Grejerna står i alfabetisk ordning, från Barnkonventionen till Ägg. Till varje grej finns ett rikt bildmaterial, dels till de olika ledtrådarna, dels till faktatexterna. Bilderna till ledtrådarna finns längst bak i boken samt i de digitala resurserna att visa upp under arbetets gång.

 

Det finns många fascinerande saker att berätta om. Visste du till exempel att om solen var ihålig skulle den rymma en miljon jordklot eller att det för väldigt länge sedan bara tog ett dygn för månen att sväva runt jorden.

 

Kunskap är verkligen coolt!

En central del i GOTD-metoden är elevernas anteckningar. 

Grej of the Day Arbetsbok ger struktur och stöd i elevernas arbete med att dokumentera de grejer som läraren eller klasskamraterna berättar om.

 

I arbetsboken i A4-format finns dokumentationsuppslag där eleven kan göra egna anteckningar och rita eller klistra in bilder till 50 olika ”grejer”. På uppslaget finns skrivlinjer samt markerade utrymmen avsedda för rubrik, ledtråd, datum, bilder, kopplingar och uppgifter om vem/vilka man har återberättat för. Boken inleds med en mall att arbeta efter och sen följer tips och uppmuntran till eleven på varje uppslag. Plats att göra sin egen innehållsförteckning finns i början och slutet av boken. En kartbilaga med kartor över Sverige, Europa och världen medföljer också så att eleven kan markera var de olika ”grejerna” hör hemma.Efter 25 och 50 dokumentationsuppslag finns utvärderingssidor där eleven kan reflektera över sina nya kunskaper. 

De ifyllda arbetsböckerna blir personliga uppslagsböcker för eleverna och något som de gärna visar för andra och sparar som ett minne. 

 

Arbetsboken säljs i 10-pack.

 
 

“Det är precis som Micke säger, kunskap är coolt.” Rickard Sjöberg

”Det är en inspirerande layout med fotografier på alla uppslag, men det är ingen bok som man sträckläser fast den är svår att lägga ifrån sig – man vill veta vilka otroliga fakta det finns på nästa sida. Lättläst genom de korta texterna om varje ämne. 222 grejer du inte visste att du ville veta är en bok som har förutsättning att bli populär både bland vetgiriga barn hemma och som högläsning under korta stunder i skolan.”

BTJ-häftet nr 24, 2019, Marianne Ericsson

 

OM BOKEN:
Visste du att en blåvals tunga väger lika mycket som en elefant? Eller att ”ett ögonblick” en gång i tiden faktiskt var exakt 90 sekunder långt? Dessa spännande fakta och 220 till får du lära dig i boken ”222 grejer du inte visste att du ville veta”. Läs och njut av att kunna glänsa med oanade faktakunskaper som garanterat får andra att häpna, eller helt enkelt bara säga ”Wow, det visste jag inte!”

 • Black Facebook Icon
 • Black Instagram Icon
 • Black YouTube Icon
Kontakta/BOKA mig
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now